Komplett takbyte

Om underlagstaket och läkt är dåligt behöver du göra ett komplett takbyte. Vi rekommenderar starkt att man använder Moniers taksystem top divoroll ru som underlagsduk. Den är diffusionsöppen vilket gör att fukten kan vandra ut ur innertak och motverkar rötskador. Duken har även en beräknade livslängd på hela 100 år. Det tillsammans med 15 års tätt-tak garanti gör det till ett riktigt konkurrenskraftigt alternativ för ert tak.

Systemet gör det även lätt att lägga taket själv om man följer dom monteringsanvisningar som följer med. Det är viktigt att taket blir ett samverkande system så inte fukt och kondens byggs in i taket. Ett vanligt problem på många 1½ plans hus där det var vanligt att tilläggs isolera igen dom ventilations kanaler som fanns i taket. Takfoten, nocken och ränndalar är vanliga ställen där det blir problem med ventilation. Fåglar bygger bon blåsten gör att löv och barr tränger in och täpper till. Allt detta går att motverka med ett korrekt byggt tak.

Det bästa vid takbyten är att hitta en hantverkare som man känner ett stort förtroende för som har fullständiga ansvarsförsäkringar och tydliga avtal. Detta för att det lätt blir missförstånd som gör att viktiga detaljer missas eller helt uteblir. Inget är så dyrt som just billiga tak det finns det tyvärr mer än ett exempel på.

Rätt material är lika viktigt som att korrekt utfört arbete därför valet av utförare är av storvikt. Du som kund ska kunna vara trygg med ditt tak i decennier inte år. Mycket information finns på nätet och det är rekommenderat att man läser på lite själv. Besök din lokal bygghandel eller använd dig av en Monier takpartner då vet du att jobbet blir rätt gjort

Kontakt oss på EM Tak om du känner dig osäker vi hjälper gärna till

Nytt tak med Monier och EM Tak